Ha turen med dig

Som vi redan har nämnt så är hasardspel en samling av olika spel där turen har en mycket stor inverkan. Hur mycket du än övar på spelet, så har du ändå samma chans att vinna som den spelare bredvid dig som aldrig har spelat tidigare. Det enda som kan hjälpa dig ta hem vinsten är helt enkelt lite tur.

Tur är ju ett fenomen som man inte riktigt kan ta på, eller heller kan beskriva. En del människor anser sig ha mer eller mindre tur än andra, vilket gör att de tror sig ha större eller mindre chans att vinna än sina motståndare. Dock finns det ingenting som säger att man kan ha mer eller mindre tur än andra, utan det är varje gång slumpen som avgör vem som får bli den lyckliga vinnaren. Har du lyckats bli det ett flertal gånger så är detta självklart roligt, men det betyder inte att du automatiskt kommer ha större förutsättningar att vinna än alla andra vid kommande spelomgångar. ”Tur är den skickliges belöning” är ett välkänt ordspråk, men om detta verkligen stämmer låter vi hållas osagt. Vilket hasardspel du än spelar, så är varje spelomgång individuell och inte på något sätt påverkad av vad som skedde i de tidigare.

Det finns idag en mängd olika myter kring att man genom olika ritualer och liknande kan få turen att komma till en. För de spelare som gillar att spela tärningsspel av olika slag, såsom Craps, Yatzy eller någonting helt annat, så är det många som blåser på sina tärningar innan de kastas iväg för att bringa dem tur. Ibland kan man även låta någon annan vid bordet blåsa och om detta kast sedan ger vinst är det inte alltför ovanligt att personen blir tillfrågad att blåsa på nytt.
Andra bär i sin tur med sig olika föremål som sägs bringa tur med sig. Exempel på sådana saker kan vara ett fyrklöver, en hästsko eller en hartass.